CONCERT: Debris & Roman Powerpop Roadshow

20 okt

ROMAN POWERPOP ROADSHOW
De "partners in crime" en "powerpopbloedbroeders" Laurens Leurs, Chris Leurs en Frank Coonen die met The Romans tussen 1987 en 2000 lucht en airplay gaven aan hun harmonieuze gitaristieke powerpop komen terug bij elkaar voor een Roman Powerpop Roadshow.
The Romans zetten de wereld niet op zijn kop maar opereerden in een gebied netjes afgebakend door The Beatles, The Posies, Hüsker Dü et tutti quanti en dat deden ze goed met straf geconstrueerde popsongs tot de rand gevuld met harmonieuze stemmen, sterke melodieën die aan het  geheugen plakken als kauwgom. Zes cd's en een rist goed gedraaide singles (Someday Cindy, Down Down Underground, Fire Brigade, Twice a Day, Minneapolis, Space Girl) en een forse live-reputatie waren hun deel.
Na hun afscheid in 2000 waren er wel de occasionele reünietjes voor speciale gelegenheden (StuBru Canvas Deluxe in 2005, 40 jaar Jeugdhuis Malmejo en Paranoiacs-afscheid in Trix in 2010 en de 50ste verjaardag van Raf Coppens in 2015) maar nu is het de hoogste tijd voor iets speciaals.
The Romans willen geen reünie zondermeer met een herkauwen van de oude glorie of de presentatie van hun diep verborgen progrock conceptelpee. Daarom werd afgesproken om een Roman Powerpop Roadshow op te zetten met een grote bak minor en major classics die hen inspireerden, die hen triggerden, die hen een goed gevoel gaven, toen... en nu nog altijd!
 
In de bak zitten vergeten parels (Auteurs, You Am I, Pursuit of Happiness), classics (Big Star, Who, Undertones), alternative classics (Replacements, Hüsker Dü, Posies) en de obligate vele, vele anderen. En als men écht, écht aandringt ook wel een Romeintje of ettelijk.... Vergeet uw meeknikkend-op-de-luide-beat-hoofd niet, schraap alvast de keel voor no-nonsense-loud-rock-singalong op een avond met veel luide en feedbackende gitaren.... Voor het eerst terug in Noord-Limburg...het zal deugd doen!
 
Meer info op: https://www.facebook.com/theromansfrombelgium
 
DEBRIS
Met hun aanstekelijke mix van britpop en melodieuze garagerock genoot DeBris midden jaren ’90 een zeer bescheiden cultstatus in Noord-Limburg. De band speelde op tal van Limburgse (BE/NL) poppodia en kleine festivals, was vaste klant bij Muziekodroom in Hasselt en nam een geslaagde EP op. In 1997 haalden ze de publieksprijs van Limbomania binnen en geraakten ze in de selectie van Humo’s Rock Rally 1998. Even later gaf de band er echter onverwacht de brui aan. De bandleden zwermden uit naar andere plaatsen en groepen (Very Camel, Mondo Cane, A.M., The 40Watt Band) maar vonden elkaar vorig jaar terug op een vrijgezellenfeest waar ze een kort reünie-optreden gaven.  De groep begon terug te repeteren, oude nummers werden opgefrist en een optreden bleek onvermijdelijk te zijn. Welcome back, boys!
 
PRIJS: 12,50 euro // VVK: 10,00 euro // ABO: 7,50 euro
LOCATIE: De Posthoorn // DEUREN OPEN: 20.00 u
 

Roman Powerpop Roadshow