CONCERT: Red Zebra // Honeymoon Cowboys // De Brassers

06 okt

Back to the eighties met De Brassers, Red Zebra en Honeymoon Cowboys (ex Siglo XX). Met deze drie bands staan drie van de bekendste Vlaamse postpunkbands opnieuw samen op één podium. Berlin dj's Thomas P. & Jacques Dubroix zakken naar Hamont af voor een set vol Punk & New Wave 1978 - 1984.
 
Red Zebra
De legendarische Brugse band Red Zebra is terug! Eind jaren 70 vormden enkele leden van de scoutsgroep Don Bosco uit Sint-Kruis de punkband Red Zebra. In 1980 behaalden ze een finaleplaats in Humo’s Rock Rally en brachten in eigen beheer hun debuutsingle uit, de bijtende aanklacht I can’t live in a living room. Het nummer weerspiegelde perfect de toen heersende sfeer van sociale en maatschappelijke onrust. Na een break van een aantal jaren is de band volledig terug en staan ze naar eigen zeggen “eindelijk terug in Hamont... dat lijkt een eeuwigheid geleden, de tijd dat de dieren nog spraken en de mensen niet.”
 
Honeymoon Cowboys
Ontstaan uit Siglo XX, verwijst de naam van deze Genkse cultband uit de jaren ’80 naar de Chileense mijnsite Siglo XX die in 1973 streden voor rechtvaardigheid en sociale gelijkheid tegen de toenmalige dictatuur. Met een donker en gloomy sound met synths en straffe vocals neemt deze band de draad weer op waar Siglo XX in 1991 afhaakte.
 
De Brassers
Uit de smeltkroes van de koude oorlog, atoombomdreiging, economische crisis, kleinburgerlijke dorpsmentaliteit en grote werkloosheid ontstonden de Brassers in de vroege jaren ’80 in Hamont. Deze coldwave- band, ooit door regisseur Marc Didden nog steeds de stijlvolste aller stoorzenders genoemd, haalde zijn inspiratie bij Joy Division, PIL en Cabaret Voltaire.
In 1980 werd hun single ‘En toen was er niets meer’ uitgebracht. Het nummer werd een cult-hit in Vlaanderen en Nederland en kreeg weerklank tot in de Engelse New Musical Express.
Natuurlijk mocht deze band op deze affiche niet ontbreken.
 
PRIJS: 15,00 euro // VVK: 12,50 euro // ABO: 10,00 euro // groep: 10,50 euro
LOCATIE: De Posthoorn // DEUREN OPEN: 20.00 u
 

Red Zebra