Fietsen in Neerpelt

Neerpeltse fietsroute 
Landbouw fietsroute 

Neerpeltse Fietsroute
Deze bewegwijzerde fietsroute is één grote lus van 45 km, vormt zowel voor de sportieve fietser als voor de recreant een uitdaging. Ze slingert zich vooral over auto- en motorvrije fietswegen doorheen de mooie groene streek van Neerpelt en directe omgeving. Langs rustige wegen en door een rustgevende natuur fiets je langs de meest sfeervolle bezienswaardigheden en plekjes. En wat vooral comfortabel is: je hoeft niet voortdurend op je kaart te kijken, want de bewegwijzering is met opvallende bordjes goed te volgen.

Boerenloeren
'Boerenloeren' is een mooie en informatieve fietsroute langs Neerpeltse landbouwbedrijven.
De route bestaat uit twee lussen, die op elkaar aansluiten. Je kan dus kiezen tussen twee kortere trajecten (12 of 21 km) of de hele route van 38,6 km volgen.
Langsheen het hele traject vind je borden met informatie over de landbouwbedrijven en een QR-code die linkt naar een filmpje dat je toont hoe het er aan toe gaat in het bedrijf.
Onderweg kom je tal van belevingselementen tegen zoals een kunstwerk in de vorm van een xylofoon en denkspelletjes.

Download hier de fietskaart
 

meer over: 

Fietsen in Hamont-Achel

Hamont-Achel, waar teuten en trappisten elkaar ontmoeten.
Het stadje Hamont-Achel, met grenzeloze charme, is gelegen in de Belgische Kempen, in het uiterste noorden van de provincie Limburg, tegen de Nederlandse grens.

Het is een bosrijke gemeente, met een oppervlakte van 4373 ha. De stille uitgestrekte natuurgebieden, de geurende harsige naaldbossen, het open landbouwlandschap en de verrassende historische getuigenissen in de centra en het groen rondom de Warmbeekvallei maken van Hamont-Achel de plek bij uitstek voor wandelaars en fietsers. Maar vergeten we vooral niet de gastvrije mentaliteit van haar bewoners …

Fietskaart

De fietskaarten kan je aankopen bij het V.V.V. Hamont-Achel of bij het UiTpunt in Hamont.

Fietskaart kopen

 

Fietsverhuur

KLASSIEKE FIETSEN

Huurprijzen per fiets, per dag:   € 9,00
Bij een reservatie vanaf 20 fietsen wordt een voorschot  gevraagd van 50% van het totaalbedrag, te storten op IBAN n° BE 17 735-2011813-21 / BIC:KREDBEBB
Gelieve er rekening mee te houden dat het aantal fietsen beperkt is, dus het is raadzaam om tijdig te reserveren.

ELEKTRISCHE FIETSEN

Huurprijs elektrische fiets, per dag:  € 25,00 + € 50,00 waarborg
Het reserveren van elektrische fietsen dient steeds 3 dagen op voorhand te gebeuren. Dit kan via een mail of telefonisch.
De elektrische fietsen dienen voor 16.30 u terug binnen te zijn (in het weekend voor 15.30 u) of om 18.30 u. Dit i.v.m. teruggave van de waarborg.

Voorwaarden

  • Tussen beide partijen wordt een huurovereenkomst opgemaakt.
  • De huurder wordt eraan gehouden zijn identiteiskaart voor te leggen.
  • Er worden géén fietsen verhuurd aan persoenen onder de 16 jaar zonder begeleiding.
  • Het VVV is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.