Met de melk van hun eigen koeien maken ze kazen en andere zuivelproducten.
Grevenbroecker de blauwe schimmelkaas van kaasmakerij Boonen oftewel de Achelse Blauwe won in 2009 de Caseus Award voor de origineelste kaas.
Activiteit:
- Er wordt uitgelegd hoe men van melk nu precies kaas kan maken.
- U kan er zelf ook aan de slag gaan en uw eigen kaas maken! (Workshop)
- Ook is er natuurlijk de mogelijkheid wat ambachtelijke kaas te proeven.
Afspraken:
- Duur: 1 uur 30 tot 2 uur. Afhankelijk hoe groot de groep is.
- Autobus en/of auto’s gelieve te parkeren op het Michielsplein = loopafstand kaasmakerij.
- Bezoek enkel op woensdag – en donderdagnamiddag. Soms kan er een uitzondering gemaakt worden voor op vrijdagnamiddag.
- Geen bezoeken in de voormiddag mogelijk.
- Voor de individuele bezoeker kan er een filmpje getoond worden en staat er altijd wel een blokje kaas klaar indien met het bezoek verwittigd. Deze activiteit is gratis.
- Er is altijd mogelijkheid tot het kopen van kaas en ander zuivelproducten.
Prijs:
- 12,00 euro per persoon (minimum 120,00 euro per groep).
- Workshop: Zelf kaas maken: 55,00 euro per persoon (minimum 12 personen of 660,00 euro, duur: 3 uur).
Extra:
- Toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Ligging:
Catharinadal 5
3930 Hamont-Achel
Enkel telefonisch reserveren
0032(0)11 64 13 09
www.catharinadal.be