Wijndomein De Oude Hoeve - Achel


Groepen

Rolstoelvriendelijk

Wijndomein De Oude Hoeve is de meest noordelijke wijngaard van Limburg. Op het domein van bijna 2 hectare werd in het jaar 2000 een heel bijzondere wijngaard aangelegd.
Bijzonder omdat er werd gekozen voor een heel speciaal (bijna niet gekend) systeem: het Geneva double Curtain systeem en tevens wordt er gewerkt met niet voor de hand liggende druivenrassen: Phoenix, Seyval Blanc, Marechal Foch en Leon Millot.

Activiteit: 

  • Op afspraak kunnen er rondleidingen worden gegeven aan groepen. De maanden mei t/m oktober zijn het meest geschikt om langs te komen maar ook in de wintermaanden bent u van harte welkom bij ons.
  • Tijdens de rondleiding krijgt u eerst uitleg over de wijngaard, vervolgens leert u een stukje over het productieproces, gaat u een kijkje nemen in de wijnkelder en tenslotte gaan we natuurlijk proeven van de wijn die op het domein gemaakt wordt. Naast een glas witte en rode wijn of een glas verse druivensap van onze eigen wijngaard, bieden wij u ook een heerlijk stukje Achelse (blauwe) kaas (van Kaasmakerij Catharinadal) op spelt-, rogge- of notenbrood aan!

Afspraken: 

  • Duur: ca.1 uur.

Prijs: 

  • 15,00 euro per persoon (Minimaal 10 personen.)
  • Komt u met minder dan 12 personen hanteren we een standaardtarief 150,00 euro voor de groep.

Extra: 

  • Wijngaardlunch met stevige boerensoep, diverse belegde broodjes met koffie/thee en verse druivensap en en heerlijk streekdessert.
  • Prijs 3- gangen lunch: 25,00 € per persoon met een minimaal van 10 personen. 
  • Creatieve arrangementen zijn ook te boeken.
  • Rolstoelgebruikers kunnen niet mee naar de wijnkelder, wijngaard en wijnhuis zijn wel rolstoeltoegankelijk.

U kunt uw rondleiding ook combineren met een huifkartoch of koetsierstocht, een natuurwandeling, een workshop mergel hakken, koe, wijnkistjes of portret schilderen op groot doek of porselein schilderen, glasblazen, kookworkshop, XL-spellenarrangement of een wijngaardlunch in de Franse tuin. Ook is het mogelijk voor een uitgebreide proeverij (met gerechtjes) te kiezen; we gaan dan meerdere Limburgse wijnen analyseren. Voor bedrijven stellen we een teambuilding-dag op maat voor. Blijven slapen kan ook, in het wijnhuis bevindt zich een sfeervolle gastenkamer.

Info: 

Daniëlla Schmiehusen-Habraken
Leenderdijk 14
3930 Hamont-Achel

0032(0)11 64 26 32
info@wijndomein-deoudehoeve.eu
www.wijndomein-deoudehoeve.eu

Ligging: 

Leenderijk 14
3930 Hamont-Achel

Meer over: