Muziektheater Radio Cachot

14 okt

Radio Cachot is muziektheater met een rauw randje. Ongepolijst en echt. Muzikant Fred Klee speelt zichzelf en de muziek wordt live gespeeld door zijn collega-muzikanten. Een verhaal over leren relativeren, leren overleven en leren een nieuwe toekomst op te bouwen binnen de vier muren van een Vlaamse gevangenis. Een verhaal over Fred.
 
Fred Klee bracht ongeveer vijf jaar van zijn leven door in de Vlaamse gevangenissen. De ingewikkelde Belgische btw-wetgeving en zijn persoonlijke creatieve interpretatie hierop werd niet gesmaakt door de fiscus en de openbare aanklager leek die visie te delen. De Panamapapers avant-la-lettre. Fred neemt ons mee naar de aparte en besloten wereld die we kennen als “het gevang”. Een tocht gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen. Een universum waar soms de wet van de sterkste telt, dan weer de slimste of de kracht van de groep doorslaggevend is.  Maar Fred is slim, creatief en goed met de pen en het woord. Talenten die de gevangenisdirectie weet te appreciëren en al snel wordt hij ingezet als onderhoudsman, media-man, hulp-voor-alles en krijgt hij een aantal vrijheden die een ander niet heeft. Het brengt hem op plekken in de gevangenis die niet iedereen zomaar te zien krijgt.
 
Als bezieler van het interne radiokanaal Radio Cachot en de muziekband “The Freedom Jailband” doorlopen we samen met Fred 5 wilde jaren van sterke verhalen, de ontnuchterende realiteit van het gevangenisbestaan en hoe muziek troost biedt aan Fred en vele andere gedetineerden.
 
PRIJS: 15,00 euro // ABO & - 26 jaar & + 55 jaar: 12,00 € // DATUM: zaterdag 14 oktober 2017 20u15 & zondag 15 oktober 2017 15u00 // LOCATIE: Raadhuis Lommel
 
 
Deze voorstelling is een organisatie van CultuurNoord, het culturele samenwerkingsverband tussen CC De Adelberg Lommel, CC Palethe Overpelt , Gemeente Neerpelt en Stad Hamont-Achel. CultuurNoord is tevens coproducent van deze voorstelling.
 
Met:
Fred Klee als hemzelf, gitaar & zang
Patrick Cuyvers: piano & zang
Davy Deckmijn: drums & percussie
Eddy Scheepers: gitaar & zang
Jan Ieven: bas & productie
 
Coproducenten: De Rode Antraciet vzw, Vlaamse Gemeenschap, CultuurNoord, CC Muze, CC Den Egger & GC De Wildeman
Tekst & muziek: Fred Klee
Regie & coaching: Walter Janssens