9 fietsherstelzuilen in Hamont-Achel

Tijdens een gezellig fietsuitje kan er al eens iets mislopen. Hoewel de geoefende fietser meestal wel uitgerust is om bij eventuele fietspech zelf zijn fiets te herstellen, is het bij de recreatieve fietser toch nog dikwijls een avontuur om een lekke fietsband te plakken, een binnenband te vervangen, een storend getik te verhelpen of een afgesprongen ketting terug op het juiste tandwiel te leggen. Om je daarbij te helpen plaatst de stad fietsherstelzuilen op verschillende locaties in Hamont-Achel.

Zo’n fietsherstelzuil bevat gereedschap, een universele pomp en een ophangsysteem voor jouw fiets. Hiermee kan je snel en eenvoudig kleine defecten aan je fiets repareren. De herstelpunten zijn altijd bereikbaar, zowel overdag, ’s nachts, door de week en in het weekend. Is je fiets toe aan grotere herstellingen? Aan de fietsherstelzuil vind je een adressenlijst van fietshandelaars en -herstellers in de buurt die je verder kunnen helpen.

De fietsherstelzuilen werden geplaatst op locaties waar vele fietsers passeren. Zo kan iedereen steeds zorgeloos met de fiets op pad. Je vindt een fietsherstelzuil op volgende locaties in Hamont-Achel:
De Achelse Kluis (knooppunt 217)
De Bever (knooppunt 514)
Het Mulke (knooppunt 562)
De Witteberg (knooppunt 564)
Het UiTpunt in Hamon-centrum (knooppunt 568)
Het Boskerkhof (knooppunt 541)
De Kettingbrug (knooppunt 212)
Het Michielshof
Hamonter Water (Wilgenhof)

meer over: 

Fietsen in Hamont-Achel

Hamont-Achel, waar teuten en trappisten elkaar ontmoeten.
Het stadje Hamont-Achel, met grenzeloze charme, is gelegen in de Belgische Kempen, in het uiterste noorden van de provincie Limburg, tegen de Nederlandse grens.

Het is een bosrijke gemeente, met een oppervlakte van 4373 ha. De stille uitgestrekte natuurgebieden, de geurende harsige naaldbossen, het open landbouwlandschap en de verrassende historische getuigenissen in de centra en het groen rondom de Warmbeekvallei maken van Hamont-Achel de plek bij uitstek voor wandelaars en fietsers. Maar vergeten we vooral niet de gastvrije mentaliteit van haar bewoners.

Fietskaart

De fietskaarten kan je aankopen bij het V.V.V. Hamont-Achel vzw of bij het UiTpunt in Hamont.

Fietskaart kopen

 

Fietsverhuur

KLASSIEKE FIETSEN

Huurprijzen per fiets, per dag:   € 10,00
Gelieve er rekening mee te houden dat het aantal fietsen beperkt is, dus het is raadzaam om tijdig te reserveren.

ELEKTRISCHE FIETSEN

Huurprijs elektrische fiets, per dag:  € 30,00
Het reserveren van elektrische fietsen dient steeds 3 dagen op voorhand te gebeuren. Dit kan via een mail of telefonisch.
Voorwaarden

  • Tussen beide partijen wordt een huurovereenkomst opgemaakt.
  • De huurder wordt eraan gehouden zijn identiteitskaart voor te leggen.
  • Er worden géén fietsen verhuurd aan personen onder de 16 jaar zonder begeleiding.
  • Het V.V.V. Hamont-Achel vzw is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.