Fietsroutenetwerk Limburg

Het Limburgs fietsroutenetwerk is een slimme aaneenschakeling van knooppunten, goed voor 2.000 kilometer zorgeloos genieten van maximaal fietsconfort. Autovrije -en autoluwe fietspaden, duidelijke signalisatie, fietscafés en -logies, laadpalen voor elektrische fietsen......Zo trap je vlot van knooppunt naar knooppunt. Dit fietsroutenetwerk leidt je van de uitgestrekte Kempense bossen in het noorden tot de heuvelachtige Voerstreek in het uiterste zuiden. Dankzij dit systeem met alle genummerde knooppunten en de afstand ertussen kan je eindeloos veel combinaties maken. Zo stel je gemakkelijk je ideale route samen. Dit nummersysteem werd ontwikkeld in Limburg en is een overblijfsel uit de mijnbouw.

 

meer over: 

Fietsen in Hamont-Achel

Hamont-Achel, waar teuten en trappisten elkaar ontmoeten.
Het stadje Hamont-Achel, met grenzeloze charme, is gelegen in de Belgische Kempen, in het uiterste noorden van de provincie Limburg, tegen de Nederlandse grens.

Het is een bosrijke gemeente, met een oppervlakte van 4373 ha. De stille uitgestrekte natuurgebieden, de geurende harsige naaldbossen, het open landbouwlandschap en de verrassende historische getuigenissen in de centra en het groen rondom de Warmbeekvallei maken van Hamont-Achel de plek bij uitstek voor wandelaars en fietsers. Maar vergeten we vooral niet de gastvrije mentaliteit van haar bewoners.

Fietskaart

De fietskaarten kan je aankopen bij het V.V.V. Hamont-Achel vzw of bij het UiTpunt in Hamont.

Fietskaart kopen

 

Fietsverhuur

KLASSIEKE FIETSEN

Huurprijzen per fiets, per dag:   € 10,00
Gelieve er rekening mee te houden dat het aantal fietsen beperkt is, dus het is raadzaam om tijdig te reserveren.

ELEKTRISCHE FIETSEN

Huurprijs elektrische fiets, per dag:  € 30,00
Het reserveren van elektrische fietsen dient steeds 3 dagen op voorhand te gebeuren. Dit kan via een mail of telefonisch.
Voorwaarden

  • Tussen beide partijen wordt een huurovereenkomst opgemaakt.
  • De huurder wordt eraan gehouden zijn identiteitskaart voor te leggen.
  • Er worden géén fietsen verhuurd aan personen onder de 16 jaar zonder begeleiding.
  • Het V.V.V. Hamont-Achel vzw is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen. 

 

 

Bron: Foto: Joep Mennen