Sint-Benedictus abdij en Bier brouwerij - Achel


Groepen

Rolstoelvriendelijk

De Sint-Benedictusabij van Achel, dikwijls ook de Achelse Kluis genoemd, is een cisterciënzerabdij deels op Belgisch, deels op Nederlands grondgebied. De abdij ligt in een ruim natuurgebied van akkers, bossen en heide aan de oevers van de plaatselijke Warmbeek (B) en de Tongelreep (NL). Deze abdij staat onder meer bekend vanwege het gelijknamige Trappistenbier ACHEL dat sinds 1998 in de eigen huisbrouwerij wordt gebrouwen. In 2023 is de Achelse Kluis verkocht en in handen van een particulier en mag de naam Trappist niet meer gedragen worden voor het bier dat er gebrouwen wordt. Nu is het een abdijbier.

 

Activiteit: 

Achter de schermen, tijdens een rondleiding.
Tijdens de rondleiding krijg je de indrukwekkende Abdijgebouwen te zien en wordt de rijke geschiedenis van de site toegelicht. Het poortgebouw, het oude gastenhuis, de oude kappittelzaal, de 18e -eeuwse eremijtenkapel, de kerk ontworpen door architect Pierre Cuypers, de nieuwe kappittelzaal, het scriptorium en de grote eetzaal dompelen je onder in een eeuwenoude sfeer en weleer.
Aansluitend verwennen we je met een degustatie van Achel Abdijbier, de Achel Trippel en Achel Dubbel (de voormalige Achel trappist blond en Achel trappist bruin).
Indien u met een groep (>10p.) bent en u wilt een lunch of diner hier aan koppelen, dat kan! Meer info hier over op de website https://achelsekluis.be/rondleiding
 

Afspraken: 

GROEPEN (>10p.)

  • Min. 10 personen
  • Duurtijd: ca. 1,5 uur (incl. degustatie van 2 Achel Abdijbieren)
  • De rondleiding is rolstoeltoegankelijk (excl 1 ruimte).
  • Huisdieren of begeleidingshonden zijn niet toegelaten op de rondleiding

Prijs: 

  • TARIEF: 15 euro per persoon (<12jr gratis)

Extra: 

INDIVIDUEEL BEZOEK MET GIDS (1 - 10p )
Ontdek de eeuwenoude geheimen van De Achelse Kluis met onze boeiende individuele rondleidingen door de prachtige abdij. Laat je meevoeren door de rijke geschiedenis en unieke architectuur van deze verborgen schat in de natuur. Je kan reserveren op de vaste instapmomenten, zaterdag en zondag om 13u30 of 15u30. Meer info er reserveringmogelijkheid op: https://achelsekluis.be/rondleiding/individueel

  • Duurtijd: ca. 1,5 uur (incl. degustatie van 2 Achel Abdijbieren)
  • TARIEF: 15 euro per persoon (<12jr gratis)

Info: 

Ligging: 

Achelse Kluis
De Kluis 1 A
3930 Hamont-Achel
info@achelsekluis.be
www.achelsekluis.be
 

Meer over: