Groene Halte wandeling "In het spoor van de teuten"

Groene Halte-wandelroute
Een Groene Halte-wandeling begint en eindigt aan een station, een bus- of tramhalte. Dit zijn de zogenaamde ‘Groene Haltes’, herkenbaar aan het Groene Halte-logo. Aan de begin- en eindhaltes vind je informatie over het openbaar vervoer. Het Groene Halteproject is een initiatief van TreinTramBus.
Omlangs werd de wandeling in een nieuw jasje gestoken, waardoor deze nu bijna volledig over het wandelroutenetwerk loopt.

Overzicht van de wandeling "In het voetSPOOR van de Teuten"
De wandeling loopt van het station van Neerpelt naar het station van Hamont en omgekeerd. Het traject loopt door bossen, weilanden, dorpen, en langs het kanaal Bocholt – Herentals. De naam “Teuten” verwijst naar de rondreizende handelaars uit de streek die vanaf de 17de eeuw voor meer welvaart zorgden. Heel wat erfgoed, waaronder de teutenhuizen, herinnert aan die periode.

Lengte van de wandeling: 
Kortere wandeling: 14 km
Middellange: 17,5 km incl.lus Sint-Huibrechts-Lille
Lange variant: 24,2 km incl.lus Hamont-Centrum

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1GzBBc87dL52EPgpG0UVKRknbPA6k...

 

meer over: 

ONTDEK DE NATUUR EN DE HISTORIE

In de groene long tussen Hamont en Achel doorkruisen verschillende bewegwijzerde wandelroutes het uitgestrekte groengebied. U komt zo voorbij de verschillende monumenten uit het historische verleden. Grafheuvels uit de brons-en ijzertijd, de mysterieuze Tomp, de waag, de oude hoeve Beverbeek, De Draad, de Napoleonsmolen, de Teutenhuizen en uiteraard de trappistenabdij de Achelse Kluis.

 

Wandelkaarten

De wandelkaarten kan je aankopen bij het V.V.V. Hamont- Achel of bij het UiTpunt in Hamont.

Wandelkaart kopen

 

Wandelwegen
  • Honden zijn toegelaten mits aan de leiband.
  • Draag steeds aangepast schoeisel.
  • Respecteer onze natuur, laat géén afval achter!
  • Blijf ook steeds op de voorziene wandelpaden.