Heggemulderroute Molenfietsroute

Vroeger trokken door het Noordelijk deel van Kempen~Broek molenaars zonder eigen molen van dorp naar dorp om hun diensten aan de lokale molenaar aan te bieden. Deze loon-molenaars werden Heggemulder genoemd.
Maak tijdens een mooie fietstocht kennis met de natuur en het molenerfgoed in de ogeving van Hamont-Achel, Sint Huibrechts-Lille, Bocholt en het Nederlandse Budel. MolenNetwerk KempenBroek stippelde deze fietstocht op het fietsknooppunten netwerk voor je uit. Je fietst over rustige wegen door uitgestrekte natuurgebieden en maakt kennis met het oude molenerfgoed van de vroegere Heerlijkheid Grevenbroek of de indrukwekkende Napoleonsmolen van Hamont uit 1804.

De fietsroute is uitgestippeld met behulp van het knooppuntennetwerk. Indien een molen niet direct aan de knooppuntenroute ligt, word je met behulp van vierhoekige wegwijzers naar de molen ( en terug naar de knoopuntenroute) geleid.
De heggemulderroute bestaat uit 2 lussen van ca. 22 Km. We vertrekken bij knooppunt 568 dit iss in de buurt van de Napoleonsmolen.
Je kan de route ook terugvinden op de ErfgoedApp van Faro. De app is gratis en je hoeft niet te vrezen voor onnodige reclame.

Hier de knooppunten:
Lus 1 ) 568 - 542 - 223 - 210 - 08 - 203 - 204 - 201 - 213 en terug naar 568
Lus 2 ) 568 - 541 - 513 - 562 - 514 - 216 - 38 - 6 - 3 - 10 - 09 - 82 - 80 - 2 - 542  en terug naar 568
 

meer over: 

Fietsen in Hamont-Achel

Hamont-Achel, waar teuten en trappisten elkaar ontmoeten.
Het stadje Hamont-Achel, met grenzeloze charme, is gelegen in de Belgische Kempen, in het uiterste noorden van de provincie Limburg, tegen de Nederlandse grens.

Het is een bosrijke gemeente, met een oppervlakte van 4373 ha. De stille uitgestrekte natuurgebieden, de geurende harsige naaldbossen, het open landbouwlandschap en de verrassende historische getuigenissen in de centra en het groen rondom de Warmbeekvallei maken van Hamont-Achel de plek bij uitstek voor wandelaars en fietsers. Maar vergeten we vooral niet de gastvrije mentaliteit van haar bewoners.

Fietskaart

De fietskaarten kan je aankopen bij het V.V.V. Hamont-Achel vzw of bij het UiTpunt in Hamont.

Fietskaart kopen

 

Fietsverhuur

KLASSIEKE FIETSEN

Huurprijzen per fiets, per dag:   € 10,00
Gelieve er rekening mee te houden dat het aantal fietsen beperkt is, dus het is raadzaam om tijdig te reserveren.

ELEKTRISCHE FIETSEN

Huurprijs elektrische fiets, per dag:  € 30,00
Het reserveren van elektrische fietsen dient steeds 3 dagen op voorhand te gebeuren. Dit kan via een mail of telefonisch.
Voorwaarden

  • Tussen beide partijen wordt een huurovereenkomst opgemaakt.
  • De huurder wordt eraan gehouden zijn identiteitskaart voor te leggen.
  • Er worden géén fietsen verhuurd aan personen onder de 16 jaar zonder begeleiding.
  • Het V.V.V. Hamont-Achel vzw is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen. 

 

 

Bron: Foto Bjorn Snelders, Joep Mennen