Wandelen in Nederland

Wandelroutenetwerk VALKENSWAARD
Wandelroutenetwerk CRANENDONCK

WRNW VALKENSWAARD
De gemeente Valkenswaard is gekozen tot Wandelgemeente van het jaar 2016. Deze jaarlijkse verkiezing is georganiseerd door 'Te Voet', dé wandelkrant van Nederland. Wethouder Hetty Tindemans, (toerisme en recreatie en natuurbeleid), ontving de prijs, een bronzen beeld, uit handen van hoofdredacteur Frank Hamdorff. Deze uitreiking vond plaats in het molenhuis van de Venbergse Molen, bij Natuurpoort De Malpie, een unieke locatie in Valkenswaard en startpunt voor allerlei tochten door de natuur. 

Naast de Malpieroute, zijn er in en rondom Valkenswaard nog veel meer wandelmogelijkheden. Valkenswaard wordt omringd door een groot en gevarieerd natuurgebied, samengebracht onder de naam “De Groote Heide”. Dit beslaat maar liefst 6.000 hectare aaneengesloten en zelfs grensoverschrijdende natuur (tot ver in België), met bijna 500 kilometer aan wandelroutes. Deze zijn met elkaar verbonden door een slim knooppuntensysteem. Net zoals bij het fietsroutenetwerk staan ook hier de afstanden tussen de knooppunten vermeld. Zo kan je naar eigen wens zelf je wandelroute samenstellen.

WRNW CRANENDONCK
Budel, Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze, Soerendonk.
De gemeente Cranendonck wordt aan alle kanten omsloten door prachtige natuurgebieden. Het biedt eindeloos vele mogelijkheden voor prachtige wandelingen. Bossen, heide, vennen, sloten en riviertjes.

Kijk ook bij de folders voor meer informatie over deze wandelingen. 
VALKENSWAARD - CRANENDONCK ZIJN OOK TERUG TE VINDEN OP DE WANDELKNOOPPUNTENKAART DE GROOTE HEIDE
 

Groote Heide
Wandelknooppuntennetwerk

meer over: 

ONTDEK DE NATUUR EN DE HISTORIE

In de groene long tussen Hamont en Achel doorkruisen verschillende bewegwijzerde wandelroutes het uitgestrekte groengebied. U komt zo voorbij de verschillende monumenten uit het historische verleden. Grafheuvels uit de brons-en ijzertijd, de mysterieuze Tomp, de waag, de oude hoeve Beverbeek, De Draad, de Napoleonsmolen, de Teutenhuizen en uiteraard de trappistenabdij de Achelse Kluis.

 

Wandelkaarten

De wandelkaarten kan je aankopen bij het V.V.V. Hamont- Achel of bij het UiTpunt in Hamont.

Wandelkaart kopen

 

Wandelwegen
  • Honden zijn toegelaten mits aan de leiband.
  • Draag steeds aangepast schoeisel.
  • Respecteer onze natuur, laat géén afval achter!
  • Blijf ook steeds op de voorziene wandelpaden.